Erciyas Çelik Boru (ERCB) gündemi değiştirdi.
Şirket, ortağı ile birlikte BOTAŞ'tan aldığı yeni işi duyurdu.
Şirket, Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur doğalgaz boru hattı için 04 Mayıs tarihinde açılan ihaleye İş Ortağı ile birlikte katılmış ve söz konusu ihale 1.597.927.523 TL bedel ile kazanılmıştır.
KAP açıklaması:
Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş (BOTAŞ), tarafından Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur İlçeleri Faz 2 DGBH Projesi Çelik Boru Mal Alımı İşi ile ilgili olarak doğalgaz boru hattı için 04.05.2023 tarihinde açılan ihaleye İş Ortağımız ile birlikte katılmış ve söz konusu ihale 1.597.927.523 TL bedel ile iş ortaklığı tarafından kazanılmıştır. İhalede Erciyas Çelik Boru San. A.Ş.'nin payı 797.365.533,98 TL'dir.
Bu ihale işlemine ilişkin olarak; söz konusu ihalenin daha önce iptal edilmiş olması, ihalenin yüksek hacmi dolayısıyla şirket ortak payları üzerinde dalgalanmaya yol açması ve 14.05.2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin piyasalarda yarattığı belirsizlik durumunun değerlendirilerek, Şirketimiz'in ve yatırımcılarımızın meşru çıkarlarının korunması ve borsada oluşabilecek spekülatif hareketlerin önlenmesi amacıyla, SPK'nın II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ıncı maddesi kapsamında 04.05.2023 tarihinde içsel bilginin açıklanmasının ertelenmesine karar verilmiş olup, erteleme sebebinin ortadan kalkmış olması nedeniyle ilgili açıklama KAP üzerinden yapılmaktadır.
Erciyas Çelik Boru:
Erciyas tarafından üretilen boruların mekanik özellikleri halihazırda hammadde de sunulmakta olup, bu nedenle malzemenin sünekliği açısından soğuk genleştirilmiş borularına göre daha yüksek bir güvenlik marjına sahiptir.
Erciyas dünyanın çeşitli ülkelerinde yüksek mukavemetli petrol ve gaz boru hatları projelerinde geniş bir tecrübeye sahiptir.
Şirketin tamamladığı işler:
TANAP - TRANS ANADOLU DOĞALGAZ BORU HATTI PROJESİ SOCAR / BOTAŞ / BP
Avrupa’nın enerji bağımsızlığını sağlayan Güney Koridorundaki en uzun doğal gaz boru hattı. Azerbaycan’dan başlayarak Gürcistan ve Türkiye üzerinden 20 il ve 67 ilçeden geçip Avrupa’ya uzanan 1.850 km’lik (1.150 miles) boru hattı.
ERDGAS İSVİÇRE: Dünyada HSAW yöntemiyle üretilen en yüksek et kalınlığına sahip doğal gaz boru hattı.
VATTENFALL ALMANYA: HSAW yöntemiyle üretilen en yüksek çelik kalitesi ile et kalınlığına sahip doğal gaz boru hattı.
ADE, TAMANRASSET-IN SALAH BÜYÜK SAHARA ÇÖLÜ PROJESİ – CEZAYİR
Tek bir boru üreticisi tarafından üretilen en uzun boru hattı. 1400 Km (870 Mil) 350.000 MTon
BOTAŞ, TUZ GÖLÜ UGS PROJESİ – TÜRKİYE
Türkiye’deki en büyük gaz depolama tesisi olan Tuz Gölü rezervuarı, yer yüzeyinin 1100-1400 metre altındadır.
MELEN SİSTEMİ – FAZ 2 İÇMESUYU İSALE HATTI PROJESİ
3048 mm çapındaki borular ile Melen Nehri’nden İstanbul’un kalbine su taşınmıştır. Bu boru hattı ile İstanbul’un su problemi çözülmüştür.