Mia Teknoloji A.Ş. (MIATK) hisseleri, son dönemlerin en popüler hisselerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Uzun bir bekleyişin ardından onaylanan bedelsiz sermaye artırımı, 2023 yılının başlarında 118 TL civarında olan hisse fiyatını 25 Eylül 2023 tarihinde 790.60 TL seviyelerine taşıdı.

Şirket, 14 Mart 2023'te %1200 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı. Bu kararın ardından hisse senedi fiyatı Eylül ayının sonlarına kadar güçlü bir yükseliş gösterdi.

Ancak Borsa İstanbul, hızla yükselen fiyatlar üzerine bir dizi önlem paketi açıkladı ve hisse senedi fiyatındaki gelişmeler tersine dönmeye başladı.

Borsa Hedefini Açıkladı: 2,5 Milyar TL Değerinde Halka Arz! Borsa Hedefini Açıkladı: 2,5 Milyar TL Değerinde Halka Arz!

İlk olarak kredili işlemlere yasak getirildi ve ardından brüt takas uygulaması devreye sokuldu. 19 Eylül'de ise emir paketi tedbiri alındı, ancak şirket bu önlemlere rağmen yükselişini sürdürdü. Fakat 25 Eylül'de tek fiyat uygulaması kararı açıklanınca işler değişti ve hisse fiyatı düşmeye başladı.

Hisse, ardışık 4 gün boyunca taban fiyatında seyretti, daha sonra 518.90 TL'den 627.70 TL'ye kadar toparlandı. Ancak 6 Ekim'de tekrar taban fiyatına yakın seviyelerde işlem görmeye başladı.

Mia Teknoloji'nin hala devam eden bir bedelsiz sermaye artırım süreci bulunuyor. Şirket, %1200 oranında bedelsiz sermaye artırımı için 7 Haziran 2023'te SPK'ya başvurdu ve hala onay bekliyor.

Şirket, 29 Eylül Cuma günü yatırımcılardan gelen sorulara yanıt vererek bedelsiz sürecinin iptal edilmediğini veya geri çekilmediğini ve tek fiyat uygulaması için gerekli başvuruların yapıldığını açıkladı.

Mia Teknoloji hisselerindeki tek fiyat uygulaması, 25 Ekim 2023 tarihine kadar sürecek. Ayrıca, VBTS kapsamında daha önce belirlenen tedbirler, tek fiyat işlem yöntemi tedbiri uygulandığı süre boyunca devam edecek.

Editör: Abdurrahman Zougari