Mia Teknoloji (MIATK) öyle büyük oranda bedelsiz sermaye artırımı yaptı ki, neredeyse aylarca bu sermaye artışını konuştuk.

Hisse %1200 oranında bedelsiz sermaye artırımı yaptı. Ancak, bütün borsa çevresinde heyecanla karşılanan sermaye artışı hisseye hiç te yaramadı.

MIATK bölünmüş fiyatıyla, 69,93TL fiyattan öyle bir düşmeye başladı ki, bedelsizlerini de verdikten sonra soluğu 26,70TL fiyatta aldı.

Yatırımcı dev bedelsizlerini aldı ama hissedeki büyük oranda değer kaybı bedava gelen hisselerin keyfini çıkartacak ağız tadı bırakmadı.

Geçtiğimiz hafta şirketin patronlarından oldukça ilginç bir haber geldi.

Şirketin patronu ve büyük ortağı olan 3 isim, Ali Gökhan Beltekin, Mehmet Cengiz Bağmancı ve İhsan Ünal, ellerinde bulunan toplam 42.168.000 lot hisseyi, borsada işlem gören tipe dönüştürmek için, Borsa İstanbul yönetimine başvurduklarını açıkladılar.

İlk bakışta, hisseye gelecek olan dev bir patron satışı haberi gibi duran açıklama, daha sonra gelen haberle şaşkınlık yarattı.

Patronlar ellerindeki hisseleri, yerli  ve ya yabancı kurumsal yatırımcılara satabilmek için dönüşüm başvurusu yaptıklarını borsa yatırımcısına açıkladılar.

Yani borsada işlem gören tipe dönüştürülmek istenen hisseler, MIATK hissesi tahtasında borsa yatırımcısına değil, toptan olarak kurumsal yatırımcıya satılmak üzere dönüştürülüyor, açıklaması yapıldı.

Hisselerin satışındaki amaç, şirketin işletme sermayesinin güçlendirilmesi olarak açıklandı.

Mia Teknoloji hissesinde toplam sermaye 494.000.000TL. Yani şirketin 494 milyon lot hissesi var. Satılmak istenen pay adedi 42 milyondan biraz fazla. Yani bu da demektir ki, şirkete yaklaşık %10 oranında yeni ortak gelecek.

Dev bedelsiz sermaye artırımından sonra, borsada değer kaybeden hisseye bu taze nakit girişi bir rahatlama sağlayabilir mi?

Bunu satış gerçekleştikten sonra hep beraber göreceğiz.

PARAAJANSI olarak, bu satış işleminin, MIATK yatırımcısı adına en kazançlı şekilde sonuçlanmasını diliyoruz.

Patronlardan gelen borsa açıklaması:

Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 sayılı "Pay Tebliği" 'nin 15'nci maddesi gereğince, pay senetleri Borsada işlem gören ortaklıkların Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla şirket ortaklarımızdan Ali Gökhan Beltekin'e ait 13.675.000 adet pay, İhsan Ünal'a ait 13.675.000 adet pay ve Mehmet Cengiz Bağmancı'ya ait 14.818.000 adet pay senetlerinin kaydileştirme işlemleri için 12.01. 2024 ( bugün ) tarihinde başvuru yapıldığı, kaydileştirilen pay senetlerinin satışı için yerli ve yabancı kurumsal yatırımcılarla görüşülmeye başlandığı belirtilmiştir.

Ortaklarımız,  elde ettikleri gelirden ihtiyaç oluşması durumunda, Şirketimizin teknoloji odaklı büyüme planları, yeni yatırımlar, iştiraklerin sermaye ihtiyacı, yerli ve/veya yabancı şirket satın alma işlemleri ve işletme sermayesinin güçlendirilmesi amacıyla kullanılmak üzere Şirket'e kaynak sağlayabileceklerdir. Konu ile ilgili hisse satışının tamamlandığı işlem gününde KAP açıklaması ayrıca yapılacaktır.

Türkiye Genelinde Tüketici Boykotları, Yüksek Enflasyonla Mücadelede Yeni Boyut Türkiye Genelinde Tüketici Boykotları, Yüksek Enflasyonla Mücadelede Yeni Boyut

Editör: Feriha Bahçuvan