YBTAS hissesi, şirketin bilançolarının açıklanmasının ardından %127549 oranında bedelsiz potansiyel sunuyor. Bu potansiyel, şirketin özkaynaklarının ödenmiş sermayeye bölünerek hesaplanır. Ancak yüksek bir bedelsiz potansiyel oranı, şirketin sermaye artışı yapacağı veya hisse fiyatının artacağı anlamına gelmez.

Eğer 100 lot YBTAS hisseniz varsa ve bu hissenin %127549 oranında artırılacağı gerçekleşirse, elinizde tam olarak 127649 lot olur.

Bedelsiz sermaye artırımı, şirketin mevcut hissedarlarına ücretsiz yeni hisse senetleri dağıtarak sermayesini artırması anlamına gelir. Bu tür bir artırım, mevcut hissedarların elindeki paylarını artırırken, şirketin sermayesini de artırır. Bedelsiz sermaye artırımı genellikle hisse senetlerinin fiyatını etkiler. Eğer bedelsiz sermaye artırımı açıklaması yapıldığında hisse senetlerinin arzı artar ve talep aynı kalırsa, hisse senetlerinin fiyatı düşebilir. Ancak talep artarsa, fiyat artışı da mümkündür.

Bedelsiz sermaye artırımı aynı zamanda mevcut hissedarların paylarını artırırken şirketin kontrolünün el değiştirmesine veya mevcut hissedarların haklarının azalmasına neden olabilir. Bununla birlikte, mevcut hissedarların daha fazla hisse senedi elde etmeleriyle daha yüksek bir kar potansiyeli de sağlanabilir.

İş Bankası Kayıtlı Sermaye Tavanını Rekor Seviyeye Çıkarıyor İş Bankası Kayıtlı Sermaye Tavanını Rekor Seviyeye Çıkarıyor

Sonuç olarak, bedelsiz sermaye artırımı şirketin sermayesini artırırken mevcut hissedarların paylarını da artırabilir. Ancak, hisse senetlerinin fiyatı üzerindeki etkisi piyasa koşullarına ve şirketin bedelsiz sermaye artırımına ilişkin beklentilere bağlıdır.

Editör: Burhanettin Ercuman