Belgesiz Araç Satanlar Yandı! Bakanlık Milyonlarca TL Ceza Kesti!

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç ticaretinde yetki belgesi olmadan faaliyet gösterenlere yönelik denetimlerini sıkılaştırdı. 101 kişi ve kuruluşa 72 milyon TL ceza kesilirken, toplam ceza miktarı 102 milyon TL'ye ulaştı.

25 Haziran 2025 Çarşamba 09:50

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç piyasasında usulsüzlüklerin önüne geçmek için denetimlerini hız kesmeden sürdürüyor. Yetki belgesi olmadan araç ticareti yaptığı tespit edilen 101 gerçek ve tüzel kişiye toplamda 72 milyon TL'lik ağır bir ceza uygulandı. Bu yaptırımlarla birlikte sektördeki toplam ceza miktarı 102 milyon TL'ye yükseldi.

Bakanlık, yaptığı açıklamada, ikinci el araç ticaretinde kayıt dışılığı bitirmek ve tüketicilerin haklarını korumak için kararlı bir mücadele yürütüldüğünü belirtti. “Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde gerçekleştirilen denetimlerde, yetki belgesi zorunluluğuna uymayanlara karşı yaptırımların devam edeceği vurgulandı.

Şu ana kadar 72 bin 726 işletmenin yetki belgesi aldığı ifade edilirken, bu belgelerin piyasada şeffaflığı ve güveni artırmada kilit rol oynadığına dikkat çekildi. Bakanlık, sektördeki tüm aktörleri yasal düzenlemelere uymaya çağırarak, denetimlerin aralıksız süreceğini duyurdu.