Qua Granit (QUAGR) hissesinde neler oluyor?

Hisse 2023 yılı Temmuz ayında %1000 bedelsiz sermaye artırımı yaptı. Dev sermaye artırımının ardından düşüş trendine giren hisse, 2023 yılı Ekim ayı fiyatlarına geri döndü.

Bölünmüş fiyatıyla, 8,71TL zirveden düşmeye başlayan hisse bugün 4TL nin de altında fiyatlanıyor.

Bedelsiz sermaye artırımının ardından çok değer kaybeden hissede büyük değişikler yapıldı.

Şirkette, patron Ali Ercan' ın portföyünde bulunan 462.000.000 lot hisse, Q Yatırım Holding' e satıldı. Satış işlemi, borsada işlem görmeyen paylarda oldu.

SPK Teknopark Şirketleri İçin Halka Arzlarda Kolaylık Sağladı! SPK Teknopark Şirketleri İçin Halka Arzlarda Kolaylık Sağladı!

Aynı satış işlemi grubun diğer şirketi Gezinomi (GZNMI) için de gerçekleştirildi. GZNMI hissesinde yine borsada işlem görmeyen 7.800.000 lot hisse Q Yatırım Holding' e satıldı.

Bu işlemler sonucu QUAGR ve GZNMI aynı holding çatısı altında toplanmış oldu.

Bu son değişikliğe göre patron Ali Ercan'ın QUAGR deki pay oranı%17,5 oranına düştü ve Q Yatırım Holding hissede %63,47 oranında pay sahibi oldu.

Şirket patronu Ali Ercan daha sonra değişik bir satın almayla gündeme düştü:

Sermaye Piyasası Kurulu’nun ( SPK)  15 Kasım 2023 tarihli bülteninde yapılan açıklamaya göre;

Bien Yapı Ürünleri Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. ( BIENY),

QUA Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş. (QUAGR) ve

Gezinomi Seyahat Turizm Ticaret A.Ş. (GZNMI) şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan,

Bahar Menkul Değerler Ticaret A.Ş. paylarının tamamını devraldı.

Ali Ercan Bahar Menkul’de pay sahibi olan Ruhan BAHAR, Neşe Ayşe BAHAR, Berrin BAHAR OKCU ve Tülay GEZGİN’in hisselerini devralarak aracı kurumun tek pay sahibi oldu.

QUA GRANİTE ne iş yapar?

Üretim faaliyetlerine Temmuz 2016’da Aydın Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde başlayan QUA Granite, bugün 265.650,75 m² açık alan ve 144.832,28 m² kapalı alan üzerine kurulu tesislerinde üretim yapmaktadır. Şirket, yer kaplama sektöründeki en yüksek katma değere sahip ürün grubu olan teknik granit ve sırlı granit (granit karo) üretmek üzere faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye’nin sadece teknik granit üretimi yapan en büyük tesisine sahip olan QUA Granite, yeni açılan üretim hatlarıyla birlikte yıllık kapasitesini halihazırda 41 milyon m²'ye yükseltmiştir.

Bünyesinde bini aşkın personelle hizmet veren QUA Granite, nitelikli teknik granit üretim ve ihracatında önemli bir pay edinmiştir. Bunun sonucu olarak satış gelirlerinin yaklaşık %25’sini ihracattan elde etmekte ve başta AB ülkeleri ve ABD olmak üzere 100’ün üzerinde ülkeye satış yapmaktadır. Şirket, ihracatının %70’ini Avrupa ülkelerine gerçekleştirmektedir.

QUA Granite, yurt içinde 57 bayisine ve yurt dışında ise büyük distribütörler ve yapı market zincirlerine ürün satmaktadır. Ürünlerin kullanıcıları; mimarlar, inşaat şirketleri ve bireysel tüketicilerdir.

Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapılması sebebi ile QUA Granite’in ürün portföyü oldukça geniş yelpazede ve her zevke hitap edecek şekilde hazırlanmaktadır. QUA Granite, pazarın ve müşterilerin ihtiyaçlarını gözeterek, yeni trendler doğrultusunda araştırmalar ve tespitler yaparak sürekli bir şekilde portföyünü güncellemektedir.

Sektörde fark yaratan üretim şekli sayesinde büyük başarılara imza atarak 2021 yılında halka açılan QUA Granite, kurumsallaşma adına büyük bir adım atmıştır.

Standart kalınlıkta teknik granit ile üretime başlayan QUA Granite, ürün portföyünü kısa sürede çeşitlendirerek sırlı granit üretimine başlamıştır. Full lappato, Lappato, Sırdan Parlak, Mat, Metalik, Granüllü mat gibi çeşitli yüzeylerde de üretim gerçekleştirerek, tüm dünyaca bilinen sektörün lider markalarından biri haline gelmiştir.

Editör: Feriha Bahçuvan