Dikkat! Meteoroloji 9 il için sarı kod verdi

Soğuk hava dalgası etkisini artırıyor. Yoğun kar, buzlanma ve fırtına için Perşembe gününe kadar dikkat çağrısı yapıldı.

b
Google News

Dikkat! Meteoroloji 9 il için sarı kod verdi

Soğuk hava dalgası etkisini artırıyor. Yoğun kar, buzlanma ve fırtına için Perşembe gününe kadar dikkat çağrısı yapıldı.

9 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava dalgası nedeniyle 9 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Son değerlendirmelere göre Bitlis, Hakkari, Kastamonu, Siirt, Sinop, Van, Batman, Şırnak ve Bartın çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

İstanbul’da Kar Sürüyor

İstanbul’da hava sıcaklıklarının 1 dereceye kadar gerilemesiyle birlikte kar yağışı etkisini sürdürüyor. Yetkililer, özellikle sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don riskine karşı uyarıda bulundu. Soğuk havanın yurt genelinde Perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor.

Fırtına ve Çığ Tehlikesi

MGM raporuna göre;

  • Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun batısında rüzgarın 40–70 km/sa hızla fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

  • Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli yamaçlarında mevcut kar örtüsü nedeniyle çığ tehlikesi bulunuyor.

Risk ve Uyarı Tablosu

Vatandaşların dikkat etmesi gereken başlıca riskler şöyle:

  • Sarı Kod (9 İl): Yoğun kar, ulaşımda aksamalar – Perşembe’ye kadar

  • Genel Uyarı (Yurt Geneli): Buzlanma, don, fırtına (40–70 km/sa) – Hafta boyunca

  • Kritik Risk (Doğu Anadolu & Doğu Karadeniz): Çığ tehlikesi – Sürekli

İzinsiz İçerik Alınamaz...
<